14.3.09

are you an artist? no, i'm a fashion designer




ok. Vet att alla har redan sett. Hoppas inte.
Det är fint när han säger att han är rädd för klientelet, eller att han var det.

Tänker i bland på hur "rädd" eller försiktig man kan vara inför det här med designerbutiker. Kanske är det löjligt men i alla fall jag tänker både en och två gånger innan jag går in på Lanvin, Prada eller till och med Margiela. En, uppenbar, bidragande faktor är biträden. Varför så dystra/sura/avtändande? Jag förstår att om de vore hej och du med alla som visade sig skulle det inte fungera, men jag funderar på vad herr Elbaz egentligen tycker om att man drar sig för att gå in, medan tante Chateaubrianddevillenezefroid utan tvekan trampar på. Eller typ Mike från Nashville. Kanske är det för att både tante och Mike kan betala.
Eller gamle Margiela, borde han inte tycka att det känns ganska B med snorkiga biträden i sina butiker? Han är väl den sista som vill hålla upp en kuslig och skräckinjagande-respekt-fasad? Eller kanske vill han det. Hans butiker är fina, men inte alls så high fashion. Förstår därför inte surheten.
Comme des Garcons är lite tvärtemot. Väldigt söt butik i Paris och supersnäll personal. Man glömmer nästan bort sig lite. Tror att man har hamnat på jag vet inte typ weekday, sen trillar man in i någon fantastisk tyllkonstruktion á la 7'000€ och sätter hjärtat i halsgropen. Och då tänker man lite "tur att inte Rei är här, hon skulle nog fräsa och spotta på mig lite". Förresten är jakten på de fina Givenchy-brogues-gladiatorsandalerna-bagpiperskorna igång!

8.3.09

!!! AW09 PARIS


Margiela:



Yohji:





Det känns inte så bra att jag automatiskt föreställer mig Carine Roitfeldt i de flesta av Margiela-skapelserna. Kanske inte konstigt alls. Måste dock sluta "läsa" streetstyle-bloggar. Inte bra för något sinne alls. Det här är just en direkt biverkan av nyss nämnda typ av site. 

Rad Hourani

Bild från här.

Jil Sander S/S 09 Campaign.
Foto: Willy Vanderperre
Syling: Olivier Rizzo